Verrassingsdocumentaire

van Gabrielle Provaas en Rob Schröder

Op 27 januari komen we weer samen met nog vele andere actieve buurtbewoners uit het centrum en laten we een verrassingsdocumentaire zien van filmmakers Gabrielle Provaas en Rob Schröder

Hun film deed al veel stof opwaaien en wij hebben hen en deze film exclusief nu bij FILMLOKAAL

Over Gabrielle & Rob

Gabrielle Provaas en Rob Schröder leerden elkaar kennen als programmamakers bij de VPRO. Ze werkten verschillende keren intensief samen. Zo produceerden zij Azawad, the Art of Creating a State, in samenwerking met Jonas Staal (New World Academy), over de bevrijdingsbeweging MNLA in het noorden van Mali. Een beweging die vecht tegen het leger van Mali en groepen Jihad en Al Qaida extremisten. Een serie kunstenaarsportretten van o.a. Hans Houwelingen en Jonas Staal: Hollandse Meesters in de 21e Eeuw (Mediafonds). De documentaire Plastic Harem (Uur van de Wolf NTR), over de wereld van kunst, popcultuur, seksualiteit en zaken doen in het Midden-Oosten en tenslotte Ouwehoeren (Teledoc, VPRO) over het leven op de Wallen van de gezusters Fokkens. Voor Ouwehoeren ontvingen zij onder andere tweemaal een Kristallen Film, de World Pulse Award en de Prix Europa voor beste Europese tv documentaire.

Filmmakers Gabrielle Provaas en Rob Schröder

Over de samenwerking met PIC

We zoomen aan de hand van de documentaire en een gesprek met de filmmakers en sekswerker Charlotte in op wat de Wallen momenteel betekenen voor dit eeuwenoude beroep.

Hoewel we ons allemaal mogelijke voorstellingen kunnen maken van hetgeen er zich achter de ramen afspeelt, is er vaak nog veel onduidelijkheid is over hoe het beroep/werk van een sekswerker eruitziet. Deze avond biedt ons een eerste inkijkje in het werken in onze beroemde buurt, en vertelt Charlotte (sekswerker) vervolgens hoe het werken achter de ramen momenteel is geregeld en hoe een werkdag eruitziet, ook licht ze toe wat de rol van de Wallen voor zelfstandige sekswerkers is.

Wist je dat de ramen op de Wallen de veiligste werkplek voor zelfstandig werkende sekswerkers zijn? Dat er in Amsterdam eigenlijk geen alternatieven zijn om als sekswerker zelfstandig je beroep uit te oefenen?

Kom langs voor een gezellige avond met en over de buurt, of als je altijd al meer hebt willen weten over het beroep van raamwerker op de Wallen!

Deze editie van filmlokaal is georganiseerd in samenwerking met ‘It’s Ok’ en buurtbewoner en onderzoeker Ellen Bulthuis, en is een variant op de eerdere infomiddagen die ze bij het Prostitutie Informatie Centrum organiseerden, mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Centrum

Soep & mezze

Uiteraard hebben we ook weer soep en mezze uit de zalige mediterraanse keuken handgemaakt door onze AMIR-project studenten Abidin en Ayna.

MENU:
Ezogelin Soup & Vegan Turks Pizza & Green Salad

Boek je stoel

Wanneer

  • 27 januari 2024
  • Eten vanaf 18:30 uur
  • Aanvang film 19:30 uur
  • Borrelen in de foyer na de films

Kosten

  • Entree € 5.00
  • Soep & brood €3.00 (optioneel)

Waar

Cinemazaal Boomsspijker
Recht Boomssloot 52,
1011 EC Amsterdam
020 626 4002

Boek je stoel

Voeg toe aan je agenda

Apple  •  Google  •  Office 365  •  Outlook Web  •  Outlook  •  Yahoo