VPRO Lola-da-musica Special

22 april 2023

Op 22 april vertonen wij twee films uit de VPRO Loladamusica series: ‘The Good Son’ van Lotje IJzerman en ‘Another Hollywood Story’ van Ulrike Helmer.

It Will Rain

24 maart 2023

Blijf ik om te vechten tegen het onrecht in Syrië dat mijn broertje het leven kostte? Of besluit ik te vluchten naar een veiligere wereld? Dat is de vraag die Nawras zich stelt, nadat hij op wonderlijke wijze uit de helse Syrische gevangenis wordt vrijgelaten, waar zijn broer het leven liet.

Poster film “Bienvenue Harkis d’Aujourd’hui”

Bienvenue Harkis d’Aujourd’hui

27 januari 2023

Documentaire over de Onafhankelijkheids Oorlog in Algerije 1957 – 1962

Film poster ELEGY film

Elegy

23 december 2022

Een artistieke reis door het leven van Ali verteld in een brief van zijn zusje Fatima.

Scene from BARDSONGS

Bardsongs

25 november 2022

Sander Francken brengt BARDSONGS
Op 25 november wordt de film vertoond in de Boomsspijker als onderdeel van FILMLOKAAL

Joop van Wijk

Echoes of War

28 oktober 2022

Echoes of War wordt 28 oktober vertoond in de Boomsspijker als onderdeel van FILMLOKAAL. Een eerbetoon aan de in 2022 overleden regisseur Joop van Wijk.

Lust for Life

28 augustus 2022

MOONfilm & de Waalse Kerk in samenwerking met Huis van de wijk de Boomspijker presenteren Interactieve Roadshow met het seniorenpopkoor Lust For Life & de film Hetty Zingt

Film: Ed van der Elsken
Live Muziek: Chelsea & Stefano

24 juni 2022

Vrijdag 24 juni hebben we een gemixt programma: Live muziek van Chelsea & Stefano en een film gedraaid door een eigenzinnige fotograaf & filmmaker van de Nieuwmarktbuurt: Ed van der Elsken.

OVERTOURISM

22 april 2022

In het voorjaar van 2019 kwam ‘We Live Here’ in contact met Michal Materna uit Polen. Hij was ons via Facebook op het spoor gekomen en dacht dat wij wel een geschikte samenwerkingspartner voor hem zouden kunnen zijn bij het maken van een korte documentaire over het thema over-toerisme in Amsterdam, maar met relevantie voor…

MEGUMI (2008)

25 maart 2022

MEGUMI vertelt het verhaal van het 13-jarige Japanse schoolmeisje Megumi Yokota dat in 1977 in Japan verdween. Decennia later, als bekend wordt dat zij naar Noord-Korea is ontvoerd, portretteert Mirjam van Veelen haar ouders, haar broers en de voormalig hoofdonderwijzer uit het stadje waar ze verdween.