Film: Ed van der Elsken
Live Muziek: Chelsea & Stefano

Vrijdag 24 juni hebben we een gemixt programma: Live muziek van Chelsea & Stefano en een film gedraaid door een eigenzinnige fotograaf & filmmaker van de Nieuwmarktbuurt: Ed van der Elsken.

Filmlokaal is gekozen voor de laatste stemronde van Centrum Begroot 2022. Jullie hebben er allen een brief voor in de bus gekregen. Je kunt je stem uitbrengen voor de mooiste, innovatiefste, eigenzinnigste en duurzaamste voorstellen ter verblijding van onze binnenstad. Je krijgt beschikking over €450.000 om ZELF te verdelen. Is dat leuke democratie of niet? We gaan ons platform van lokale filmmakers, muzikanten en andere creatieve initiatieven uitbreiden!

👉 Stem dus voor FILMLOKAAL op: Centrumbegroot.amsterdam.nl 👈

FILM : Ed van der Elsken

Ed woonde in de Koningsstraat en fotografeerde op uiteenlopende plaatsen in de wereld hoofdzakelijk het dagelijkse leven op een indringende manier. Van der Elsken was ook als cineast actief. Hij maakte zijn eerste film in 1960. In 1963 maakte hij Welkom in het leven, lieve kleine, een van de eerste films die met een kleine schouder camera werden opgenomen, met synchroon geluid. In de film brak Van der Elsken met de traditie dat een filmer ‘onzichtbaar’ achter de camera stond. Zijn manier van filmen, met de man achter de camera als participant, was van grote invloed op de televisiemakers Hans Keller, Frans Bromet en Roelof Kiers. In 1971 kreeg hij voor De verliefde camerade Staatsprijs voor de Filmkunst. Veel van de direct cinema stijl die later zo populair werd paste hij als een van de eersten toe.

U ziet met ons een verrassingsfilm van de hand van Van der Elsken.

aansluitend:

LIVE optreden: Chelsea & Stefano

Na samen gespeeld te hebben in soul & funk coverbands, besloten Chelsea en Stefano om hun samenwerking als duo voort te zetten. Momenteel spelen ze traditionele jazz/blues standards uit het repertoire van artiesten als Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald maar ook recentere nummers van bijvoorbeeld Joni Mitchel en Jimi Hendrix.

Chelsea en Stefano wonen allebei al jaren in Amsterdam. De film van Van der Elsken toont een ouder Amsterdam en de filmmaker maakt direct contact met mensen. Het zijn sfeerimpressies van een inmiddels ‘oud’ Amsterdam, maar het heeft iets ‘tijdloos’. De nummers die wij spelen zijn op dezelfde manier tijdloos en sommige nummers doen ons denken aan Amsterdam.

Wanneer

  • Vrijdag 24 juni 2022
  • Aanvang film 20:30 uur, zaal open vanaf 20:15 uur
  • Borrelen in de foyer na concert!

Kosten

  • Entree € 3.00

Waar

Cinemazaal Boomsspijker
Recht Boomssloot 52,
1011 EC Amsterdam
020 626 4002

Voeg toe aan je agenda

Apple  •  Google  •  Office 365  •  Outlook Web  •  Outlook  •  Yahoo